Beschrijving

Richtprijs € 595.000,- k.k.

Wie kent deze fantastische 30-jaren woning met erker aan de haven niet! 
U bent er vast wel eens langs gereden met de gedachte; “Als deze woning ooit te koop komt…..”. Wellicht lacht het geluk u tegemoet, want voor deze vrijstaande woning met geschakelde garage op één van de mooiste plekjes in de binnenstad van Hoorn zoeken wij een nieuwe eigenaar. Een tipje van de sluier over de inrichting kunnen we u vast geven. U treft hier een royale doorzon living met erker, half open keuken, 2 slaapkamers en de badkamer op de 1e verdieping en een ruime zolderverdieping waar ook nog kamers gerealiseerd kunnen worden. Zonnig gelegen achtertuin en balkon waar u van de avondzon kan genieten en dan is er nog een hele ruime garage met mogelijkheden. Als uw interesse is geprikkeld zien wij u graag bij een bezichtiging.

Entree
Massief houten voordeur met een ”spiekluikje” én een raampje wat open kan. In de hal is een lichte tegelvloer gelegd, hier is de trapopgang met onder de trap de kelderkast, langs de wanden een lambrisering en de toiletruimte. Het toilet heeft licht betegelde wanden en dito vloer, radiator, staand toilet, fonteintje, natuurlijke ventilatie en klapraampje naar de garage. Vanuit de hal geeft een paneeldeur met roederamen toegang tot de living.

Living
Royale doorzon living met erker en marmeren vensterbanken, dubbel glas en aan de buitenzijde markiezen zonwering. Vanuit de erker heeft u zicht op de haven en de gezellige sfeer die er is, met name in de zomermaanden. Op de houten verdiepingsvloer is vloerbedekking gelegd, er is een systeemplafond met daaronder de houten verdiepingsvloer en de wanden zijn gestuukt. Zowel aan de voor- als de achterzijde heeft u geen directe inkijk van overburen. 

Keuken
De half open keuken is wat gedateerd maar nog zeer functioneel met 2 rechte opstellingen voorzien van veel kastruimte, laden en bovenkastjes met bladverlichting. Het voorziet in diverse inbouwapparatuur, zoals: een keramische kookplaat, vlakschermafzuiger, tafelmodel koelkast en een heteluchtoven. Vanuit de keuken geeft een deur toegang tot de tuin en de overdekte gang naar de garage. Echter, vanuit de keuken zou u ook een directe verbinding kunnen maken met de garage waar een bijkeuken gerealiseerd kan worden.

Garage
UNIEK, zo’n royale garage met elektrisch te bedienen en geïsoleerde segmentendeur die in april 2021 nieuw is geplaatst. De ruimte voorziet in 
2 lichtkoepels, de wasmachineaansluiting en een breed kozijn waarbij 1 raam open kan. Het is eenvoudig een doorloop te maken naar de keuken waardoor het een inpandig te bereiken garage wordt, maar de mogelijkheden met deze garage zijn legio. Er rust een woonbestemming op dus de hele ruimte zou ook bij de woning betrokken kunnen worden. Vanwege de status van Beschermd Stadsgezicht dient daarvoor wel een vergunning aangevraagd te worden. 

Tuin
Leuke voortuin met vaste plantenbakken. Als u verlegen zit om een gezellig praatje dan is dit de plek om mensen te spreken. Compacte en geheel bestrate achtertuin op het noordwesten met veel privacy, handmatig te bedienen zonnescherm en een overdekte gang naar de garage. Met deze tuinligging kunt u genieten van de middag en avondzon. Hoe lekker is dat!

1e Verdieping
Trapopgang met een dakkapel voorzien van dubbel glas, waardoor er direct lichtinval op de overloop is. Hier is een houten lambrisering langs de wanden geplaatst en op de houten verdiepingsvloer is vloerbedekking doorgelegd in de slaapkamers.
1e Slaapkamer voorzijde – ruime kamer met dubbel glas in de kozijnen, 1 raam kan open en is voorzien van een hor, er is een diepe vaste kast en een nis en deze kamer heeft een systeemplafond.
2e Slaapkamer achterzijde – ruime kamer met systeemplafond, een diepe vaste kast en een deur naar balkon. Het balkon zit over de hele breedte van de woning waar je in alle rust kan genieten van het laatste avondzonnetje. 

Badkamer
Badkamer met licht betegelde wanden en dito vloer. We treffen hier een 2e wandcloset, radiator, wastafelmeubel met zijkast, spiegel, verlichting en een stopcontact. Achter de glazen schuifdeur is een royale douchehoek met thermostaatkraan, inbouwspot en het raam met dubbel glas kan open voor de natuurlijke ventilatie.

2e Verdieping
Deur naar de zolderverdieping waar u middels de steile trap een onverwacht ruime zolderverdieping treft waar minstens nog 1 kamer gerealiseerd kan worden en met een creatieve verbouwing zelfs 2. Er is een houten verdiepingsvloer, voor en achterraam, een radiator, verlichting en stopcontacten. Het dak met een houten dakbeschot is niet geïsoleerd. Op de zolderverdieping is tevens de CV installatie geplaatst.

Bijzonderheden:
-  Loopafstand haven, Julianapark, sportfaciliteiten, station, winkelstraat, 
   restaurants en terrassen.
-  Fijne woonomgeving
-  Beschermd Stadsgezicht
-  Schilderwerk buitenom wordt iedere 2 jaar gedaan, laatste keer in 2019
-  TOP locatie

Kenmerken